U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

Parlementsleden ingezet voor N124 - 07-12-2004

Op 11 december 2004 worden de fietspaden langs de N124 naar Hoogstraten ingehuldigd. CD&V-Merksplas is daarover verheugd. Wij willen langs deze weg iedereen bedanken en feliciteren die zich -vroeger en nu- voor de realisering van deze projecten heeft ingezet. Merksplas heeft de buit eindelijk binnen gehaald door een volgehouden en eensgezinde aanpak! Ook wij hebben daar onze steen toe bijgedragen!Bovendien houden wij de mensen van Merksplas graag op de hoogte van onze bekommernissen voor de verkeersveiligheid. Enkele weken geleden kon u hier al lezen dat wij een aantal verkeersmaatregelen op de N124 naar Hoogstraten kritisch bekeken hadden. Het betreft de oversteekplaats/poorteffect aan de Wijntuinstraat en de oversteekplaats aan de Veldenbergstraat. Wij waren toen tot de vaststelling gekomen dat deze ingrepen de verkeersveiligheid helemaal niet ten goede komen!

CD&V-Merksplas was aangenaam verrast door de reacties die we daarop van de mensen kregen. Blijkbaar stonden we lang niet alleen met onze mening. Zoals we toen aankondigden, schreven we een brief met onze bedenkingen naar de verantwoordelijke mensen bij de Administratie Wegen en Verkeer (AWV). Deze administratie realiseerde immers het rechtse fietspad naar Hoogstraten (module 11), samen met de brug over de Mark aan de Papenvoort en de twee bovenvermelde oversteekplaatsen.

Enkele dagen later ontvingen we ook een antwoord van AWV. Daarin werd ons kort gemeld dat er inderdaad nog markeringen en signalisatie moeten komen en dat dit zal gebeuren als de werf af is. De vorm van de vluchtheuvels en het tracé van de markeringen zijn echter afhankelijk van het snelheidsregime ter plaatse en zij kunnen dus niet veranderen of verbeteren. Volgens onze correspondent zou dit trouwens gevaar opleveren.

In mensentaal: er komen nog een paar borden bij maar voor de rest zal er niets meer kunnen veranderen!CD&V-Merksplas was met deze uitleg absoluut niet tevreden. Omdat wij ons breed gesteund voelden in onze mening, beslisten wij "hogerop" te gaan. Wij namen contact met Jos Ansoms en met Kathleen Helsen, beiden Vlaamse CD&V- Parlementsleden uit onze streek. Zowel Jos Ansoms als Kathleen Helsen contacteerden daarop de CD&V-Minister van Openbare Werken Kris Peeters en zijn Kabinet. Onze analyse van de toestand werd op het Kabinet schriftelijk en mondeling toegelicht.

Deze interventies bleven niet zonder gevolg. Wij kregen van Minister Kris Peeters een brief waaruit blijkt dat hij onze nota aandachtig bestudeerd heeft. Vanaf 13 december 2004 wordt een lid van het Kabinet (de Raadgever Wegen) belast met het verdere onderzoek in het dossier van de N124 aan de hand van onze gegevens. Hij zal AWV hierover contacteren.

Onze Parlementsleden meldden ons dat uit de contacten met het Kabinet Openbare Werken blijkt, dat zij ons (in een eerste visie) volgen in onze bekommernis. Wij hebben dus méér dan goede hoop dat dit dan ook zal blijken uit de aanpassingen, zoals wij die eisen!

Wij houden de mensen van Merksplas zeker op de hoogte van de verdere evolutie.Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.