U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

CD&V bezorgd over omleidingsroute - 18-05-2005

Ons kersvers Gemeenteraadslid Ria Severeyns is in de voorbije dagen aangesproken door diverse ouders van schoolgaande kinderen. Samen met hen maakt zij zich zorgen over de verkeersveiligheid. Deze ouders hebben haar gevraagd bij het Bestuur aan te kaarten dat er zich gevaarlijke situaties kunnen voordoen op weg naar school. Ria Severeyns heeft deze vraag dan ook reeds doorgelegd aan de Schepen van verkeer en aan de Politie.Wat is het probleem?

Momenteel zijn er tegelijkertijd werken aan de gang in de Schuttershofstraat en op de Markt.
Voor de (fietsende) kinderen die van Leest, Heidestraat, Gezellestraat en omgeving komen, is als alternatieve route naar en van de school de volgende weg opgegeven: via de Albertstraat, tot aan de hof achter het Parochiehuis, daar over de weide met boomschors en dan tot aan de Leopoldstraat. Daar kan men dan onder toezicht van de Politie of een Gemachtigd Opzichter oversteken aan de Markt.

Wat is echter het probleem hierbij?

De hof achter het Parochiehuis is niet geschikt om per fiets te berijden. 's Morgens staat het daar aan de zijkanten steeds vol geparkeerde wagens, zodat de fietsers nog enkel doorheen de diepe sporen (die door de wagens gemaakt zijn) kunnen ploeteren. Vooral bij nat weer (en dat komt de laatste weken nogal eens voor) is het vooral voor de jonge fietsertjes een moeilijke zaak.

Blijkbaar kan de hof niet verhard worden met steengruis of een andere (tijdelijke) verharding, waardoor het daar intussen een echte vieze smurrie geworden is.
Wat doen sommige fietsers nu? Om de hof te vermijden, rijden ze door tot aan het kruispunt van de Albertstraat met de Leopoldstraat. Daar staan ze echter voor een nog groter probleem. Het is daar immers bijna onmogelijk veilig over te steken. Geen enkele wagen stopt daar. Soms staan de kinderen daar dan ook ettelijke minuten te wachten.Volgens Ria Severeyns zou een oplossing kunnen zijn om tijdelijk (tot aan de grote vakantie) een toezichter te plaatsen aan de oversteek van de Albertstraat, zodat de kinderen veilig over kunnen steken. Ofwel zou men een strook van de hof wat kunnen verharden (steengruis kan later gemakkelijk weer weggeschept worden) zodat het voor de kinderen geen marteling meer is er doorheen te moeten fietsen.

Het gaat nog maar over zes weken schooljaar en dit lijkt niet lang. Voor degenen die iedere dag deze route moeten doen, is het echter een dagelijkse bron van ergernis.

Daarom vraagt de CD&V in naam van de ongeruste ouders dat de verantwoordelijken dit probleem bekijken. De fietsers zullen het Bestuur dankbaar zijn.


Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.