U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

Ad Sommen wordt voorzitter CD&V - 18-11-2005

Eerdaags verhuist Bart Pelkmans, de voorzitter van CD&V-Merksplas naar Turnhout. Er moest dus uitgekeken worden naar een opvolger. De Algemene Vergadering van CD&V besliste de job toe te vertrouwen aan Ad Sommen. Deze heeft de benoeming aanvaard.De nieuwe voorzitter is geboren in 1958 en stamt uit een familie die gedurende jaren de Merksplasse politiek mee gemaakt heeft. Sinds januari 1995 zetelt hij in de gemeenteraad. Hij is gehuwd met May Vorsselmans en is vader van vier kinderen. Beroepshalve is hij sinds 1980 actief bij de Vereniging voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (VAGGA) in Sint- Antonius (Zoersel). Hij werkt daar als maatschappelijk werker/psychotherapeut.

Ad Sommen komt uit de Christelijke Werknemersbeweging (ACW). Naast de aandacht voor het sociaal-culturele verenigingsleven, is hij politiek vooral bezig met verkeersveiligheid, ruimtelijke ordening, tewerkstelling, cultuur, huisvesting en openbaarheid van bestuur.

De twee grote doelstellingen die de nieuwe voorzitter zich stelt zijn de uitbouw van CD&V in Merksplas en het neerzetten van een goed resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006. Hij hoopt daarbij op de steun van de eigen groep en op die van de Merksplasse mensen.Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.