U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

CD&V-nieuwjaarsreceptie 2007 - 17-01-2007

Het begint een traditie te worden, want voor het derde jaar op rij werd de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de drie CD&V-afdelingen Hoogstraten, Rijkevorsel en Merksplas georganiseerd. Dit jaar nam de ploeg van CD&V-Merksplas het initiatief.Ongeveer 100 CD&V-ers waren in deze drukke tijd van recepties en feestjes op de afspraak. Verder konden we de volksvertegenwoordigers Mark Verhaegen uit Hulshout en Servais Verherstraeten uit Mol verwelkomen. Vanuit het Vlaamse parlement waren voormalig parlementslid Jef Van Looy en natuurlijk Tinne Rombouts van de partij. We waren ook blij met de aanwezigheid van de voorzitter en de bewegingscoördinator van CD&V-Kempen.De enthousiaste ploeg van CD&V-Merksplas had de zaal mooi en stemmig aangekleed. Er was gezorgd voor een natje en een droogje en voor de nodige sympathisanten om dat alles aan de man te brengen. Het gezellige van de zaal werd door heel wat aanwezigen openlijk geroemd.

Rond de klok van 20u30 werd het obligate officiële gedeelte afgewerkt. Eerst was er een toespraak door Ad Sommen, voorzitter van CD&V-Merksplas. Het spreekt voor zich dat een receptie aan het begin van 2007 een speech oplevert over het voorbije jaar. 2006 stond politiek dan ook volledig in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 8 oktober.Ad Sommen zei dat de politieke gebeurtenissen in het kanton Hoogstraten in 2006 de pers uitvoerig gehaald hebben.

Voor Merksplas zette de pers overmatig in het licht dat de burgemeester de populairste van ver in het rond is. Mede door deze gratis publiciteitscampagne werd de nieuwe CD&V-ploeg nog meer in het defensief gedrongen. Sinds de voorbije gemeenteraadsverkiezingen is de CD&V in Merksplas dan ook gedegradeerd tot de kleinste CD&V-fractie van de provincie.
Het zal vooral opdracht worden de partijwerking uit te bouwen. De jonge en nieuwe mensen moeten daarbij alle kansen krijgen.Er was echter ook aandacht voor de mensen die de voorbije jaren hun best gedaan hebben voor CD&V. Leo Verstraeten, Ludo Dielis, May Van Dyck, Mai Pacquée en Louis Govers werden daarom in de bloemetjes gezet. Hopelijk staan ze de nieuwe ploeg nog met raad en daad bij.Voor Rijkevorsel zorgde het samenspannen van de andere partijen tegen onze collega's, voor een terugkeer van CD&V naar de oppositiebanken. Of daarbij het algemeen belang gediend wordt, is zéér de vraag. Ook in Rijkevorsel zal CD&V de bevolking duidelijk moeten maken dat wij een partij zijn die staat voor die waarden, waar mensen uiteindelijk voor leven. Ad Sommen wenste de collega's veel succes met deze uitdaging.Dé mediahype was echter voor onze vrienden uit Hoogstraten.
Eerst slaagde CD&V er onder leiding van Tinne Rombouts in, de verkiezingen met klank te winnen. Toen bleek echter dat een krokodil een beest is dat je nooit mag vertrouwen, zeker als het een oude krokodil is. Uiteindelijk werd er een compromis gevonden, dank zij de bereidheid van CD&V om te zorgen voor een bestuur in dienst van de stad en de bevolking.

De conclusie is dan ook dat het kanton Hoogstraten een beetje te veel blauw kleurt.
CD&V zit in het kanton Hoogstraten in het defensief. Ad Sommen pleitte dan ook voor veel meer samenwerking. Op dat vlak staan we nog nergens. Hij vroeg ook meer hulp vanuit de "grote" CD&V.Na een welgemeende dank aan de werkers van die avond, werden alle aanwezigen nog eens warm gemaakt voor de Monumentenstrijd van Canvas. Een stem voor de lichtstraat van de kapel van de Kolonie is een stem voor Merksplas én voor de Kempen.De voorzitter besloot zijn speech met het gezegde dat er in het leven héél wat zaken zijn die veel belangrijker zijn dan politiek. Het zijn dan ook die dingen die hij alle aanwezigen voor 2007 toewenste: een goede gezondheid, een goede relatie met de dierbaren en een goede job!Daarna nam Tinne Rombouts uit Hoogstraten het woord. Ook zij wenste alle aanwezigen het allerbeste voor 2007. Daarna zette ze uiteen dat CD&V-Hoogstraten er voor gekozen heeft het beste te maken van de nieuwe legislatuur. Zij beantwoordde de vraag om meer samenwerking binnen het kanton positief. Daarna verwees ze naar het politieke belang van het nieuwe jaar. Er zijn immers verkiezingen voor het federale parlement op komst, waarschijnlijk in juni 2007. CD&V wil de paarse coalitie doorbreken. Wat de ambities van huidig Vlaams minister-president Yves Leterme betreft ("doet hij het of doet hij het niet?"), gokte ze op "hij doet het niet". We zullen zien wie de beste glazen bol heeft.Na de heildronk en de toespraken werd er nog uren verder gebabbeld in een uitstekende sfeer. Deze derde uitgave van de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie mag dan ook een groot succes genoemd worden. Dat een enkeling achteraf zijn jas weer niet kon vinden, houden we zedig onder ons. Dank aan alle aanwezigen.


Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.