U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

Propere hokjes en nette prijzen - 20-04-2008

Vandaag hield CD&V-Merksplas een korte actie. Symbolisch poetsten we een aantal schuilhokjes van De Lijn.CD&V is een partij die houdt van actie. Die samen met de mensen de problemen aanpakt.
CD&V komt dan ook naar buiten met "Net Werkt", een echte actie rond propere straten en pleinen, speelpleintjes, aangename zithoeken, wandelpaden, bushokjes, grachten...
Properheid is en blijft immers een belangrijk aandachtspunt. Een nette omgeving is de eerste voorwaarde voor mensen om zich "thuis" te voelen in hun buurt. Een omgeving waar men graag op straat komt voor een babbel of om te genieten van de zon op een bankje, waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen of op een onderhouden fietspad naar school kunnen.
Een nette omgeving is niet alleen een verantwoordelijkheid van de overheid. Indien iedereen mee zijn verantwoordelijkheid neemt en mee werkt, is het werk half zo zwaar.

CD&V Merksplas wil zijn steentje bijdragen tot deze actie. In onze landelijke gemeente worden we uiteraard niet geconfronteerd met de problemen van de grootstad en is het meestal gezellig en netjes toeven. Toch voelen we aan dat op sommige plaatsen ook hier het zwerfvuilprobleem weer stevig de kop opsteekt. Kijk maar eens rond in de Veldenbergstraat, de Kolonie, de Beersedreef...

Heeft de invoering van het dure Diftar-systeem niet écht een positieve bijdrage geleverd?Ook de nieuwe bushokjes die nog niet zo lang onze straten sieren, staan er ondertussen heel wat minder glimmend bij. Wachten in een hokje waar je door de vuile glazen de bus niet meer ziet aankomen is niet echt gezellig te noemen. En daar willen wij met onze actie iets aan doen.

Daarnaast vragen wij ons ook af waar die reeds lang beloofde fietsenrekken blijven.

Dit brengt ons ook bij een ander "net", namelijk dit van De Lijn.

Een verhoogd gebruik van het openbaar vervoer levert zijn bijdrage tot een properder milieu.

We moeten dan ook tot onze spijt vaststellen dat het gemeentebestuur van Merksplas geen enkele stimulans geeft via bijvoorbeeld de uitwerking van een "derdebetalersregeling" met De Lijn.
Onze buurgemeenten Hoogstraten en Turnhout, Beerse,Vosselaar en Oud-Turnhout zorgen er via de tussenkomst van de gemeente voor dat een verplaatsing met De Lijn kan gemaakt worden voor slechts 0.50 euro. In Rijkevorsel hebben ze een tussenkomst voor 50 plus-ers. Merksplas blijft in deze een witte vlek op de kaart.CD&V-Merksplas vraagt dan ook dat het bestuur dringend werk maakt van een regeling waarbij de jeugd en de 50 plussers kunnen genieten, in afspraak met de omliggende gemeenten, om zo het profijt optimaal te maken.

CD&V Merksplas wil via het poetsen van de bushokjes het troebele uitzicht opnieuw helder maken en het wachten op de bus gezelliger maken. Wij willen ook een voorzet geven om het ritje goedkoper te maken.
Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.