U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

Op de borrel met CD&V - een impressie - 23-06-2012

Op dinsdag 29 mei organiseerde CD&V Merksplas voor de derde keer 'op de borrel', deze keer met als praatgasten Mieke Van Hecke (secretaris-generaal van het Katholiek onderwijs) en staatssecretaris Servais Verherstraeten.


twee "oude" bekenden in gesprek

De aanwezigen werden verwelkomt door fractieleider Hans Geerts en gemeenteraadslid Ria Severeyns.
Na een inleiding door voorzitter Jean Goiris werd het woord gegeven aan Ria Severeyns die als moderator het gesprek met Mieke Van Hecke in goede banen mocht leiden. Er werd onder meer gesproken over de stand van zaken betreffende de hervormingen van het secundair onderwijs, over onschoolbare jongeren. Het onderwerp "hoe katholiek zijn onze katholieke scholen vandaag nog ?" werd eveneens uitvoerig behandeld.Mieke Van Hecke bleef haar eigen zelve en wist haar verhaal met veel verve, energie en passie te brengen. Vanuit het publiek kwamen een aantal vragen, vooral de in de stijgers staande hervorming van het secundair onderwijs, en de angst dat men terug naar een soort VSO zou evolueren, bleek de mensen bezig te houden. Ze werden echter op dit vlak gerust gesteld.


de gasten werden niet met lege handen naar huis gestuurd


De pauze werd prachtig opgeluisterd door een gelegenheidsduo bestaande uit Jorien Froeyen en haar vader Marc. Dit smaakt echt naar meer.

Ad Sommen nam het van hier over. Hij mocht de nodige vragen richting Servais Verhertraeten afvuren. Na enkele persoonlijke toetsen, met een schets van de wijzigingen in zijn leven sinds het staatssecretarisschap, evolueerde het gesprek richting sfeer in de regering, het dexiaverhaal, BHV en de toestand in Brussel en uiteraard de staatshervorming.Sevais Verherstraeten die ook verantwoordelijk is voor de Regie der Gebouwen wist in verband met de nieuwe gevangenis in Merksplas nog mee te geven dat het dossier niet meer volledig zou rondraken deze legislatuur. Hij gaat er wel voor trachten te zorgen dat het dossier op de juiste sporen wordt gezet zodat de trein gaat bollen en men uiteindelijk zo ver zou staan dat een opvolger achteraf nog moeilijk terug kan. Ook onder de verdere uitbreiding van de sociale woningen op de kolonie wil hij graag zijn schouders zetten. Vanuit de zaal kwamen een aantal kritische vragen in verband met het Dexiadossier en de situatie in Brussel.


Ilse Vannuffelen overhandigt een cadeautje aan Servais Verherstraeten

Het werd met andere woorden weer een interessante en leerrijke avond.

Met dank aan onze praatgasten, en aan alle helpers.

J.G.


Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.