U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

Voorstelling van onze kandidaten - 19-09-2012Op 14 oktober 2012 zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Jullie krijgen dan de kans om te bepalen hoe het met Merksplas verder moet vanaf 2013.
Ideeën hebben is één zaak, de mensen om de ideeën te realiseren dat is nog wat anders. Met trots stel ik jullie onze CD&V ploeg voor. Ik ben er zeker van dat we met deze enthousiaste ploeg voor een warme gemeenschap kunnen zorgen waar iedereen zich thuis voelt, mensen kansen krijgen maar ook aangezet worden om kansen te grijpen. Kortom, voor een gemeenschap en politiek waar {IEDEREEN INBEGREPEN} is.
Ons programma is opgebouwd rond de 'WERK'woorden : Versterken, Verzorgen, Verbinden, Vooruitzien. Hoe CD&V deze 4 V's invult, kunnen jullie de volgende weken lezen in onze folders en op deze site.

Nu laat ik jullie kennismaken met onze 19 gemotiveerde CD&V kandidaten.

Veel leesplezier,

Ria Severeyns,
Lijsttrekker CD&V-Merksplas
Kandidaaat provincieraadslid CD&V (6e plaats)


1 Ria Severeyns
Heidestraat 12
0495/275769
ria.severeyns@skynet.be

CD&V-Merksplas is trots en blij met de eerste vrouwelijke lijsttrekster uit haar geschiedenis: Ria Severeyns! Zij is tevens kandidate voor de provincieraadsverkiezingen.
Ria is 45 en gehuwd met Marc Froeyen. Ze hebben 2 kinderen: Jorien en Stijn. Het spreekt voor zich dat er heel wat energie gaat naar haar gezin.
Ze werkt bij Agfa-Gevaert in Mortsel als Controller Onderzoek en Ontwikkeling. Haar studie van A1 laborante aangevuld met een postbachelor bedrijfsmanagement was een perfecte voorbereiding op haar huidige beroepswerkzaamheden.
Heel veel inwoners van Merksplas zullen Ria kennen van de talloze activiteiten die ze al jaren ontplooit.
Haar grote hobby is muziek. Ria is medeoprichtster van Music Boulevard. Samen met 15 andere Spetsers organiseerde ze reeds 3 keer een voorstelling die een zeer gesmaakte mix bracht van muziek en woord. Bovendien volgt Ria al jarenlang les aan de Academie voor Muziek en Woord. Ria is ook zeer sportief: ze loopt, wandelt en doet aan aerobics.
Opgegroeid op een boerderij is ze zich bewust van het belang van land- en tuinbouw, de ruggengraat van het platteland.
Ria is geen politieke nieuweling. Ze stond voor het eerst op de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000.
In 2004 kwam ze in de gemeenteraad als opvolgster, bij de verkiezingen in 2006 werd ze rechtstreeks verkozen.
Als gemeenteraadslid voor CD&V is ze ook actief in de Beheerscommissie van de bibliotheek, de Raad van Bestuur van Erfgoed Noorderkempen en zetelt ze in de Commissie Kolonie.
Ria wil een eerlijke politiek. "Iedereen inbegrepen", is voor haar geen holle slogan. Iedereen telt mee en is evenwaardig. Ze wil in de politiek stem geven aan mensen die hun stem niet durven of kunnen laten horen. Op die manier wil ze een spreekbuis zijn voor kinderen en jeugd in onze gemeente, is ze zeer begaan met jonge gezinnen en wil ze de nodige aandacht geven aan de zorg voor ouderen.
Ze wil er staan voor werkende ouders, landbouwers en middenstanders. Respect is daarbij het centrale woord. Ze wil met haar politieke werk de verenigingen ondersteunen, de cultuur aanwakkeren en de sport promoten.


2 Hans Geerts
Heiseneinde 69
0475/623831
hans.geerts@loda.be

Op de tweede plaats van onze CD&V lijst vindt u Hans Geerts. Hans kent het politieke werk van binnen en van buiten. Samen met Ria trekt hij onze lijst van 19 geëngageerde kandidaten.
Hans is 49, woont samen met Leen Verhulst. Samen zorgen ze voor Kristien, Lieven en Merel. In zijn vrije tijd gaat hij joggen, motorrijden of paardrijden.
Hans behaalde twee universitaire diploma's. Hij is Master Politieke- en Sociale Wetenschappen en Master Internationaal en Europees Recht. Hans leidt zijn eigen KMO, LODA, waar hij 27 mensen tewerkstelt.
Hij is van het bezige type. Naast zijn werk is het politieke bedrijf een hobby. Hij zetelde 6 jaar in het OCMW, is reeds 12 jaar gemeenteraadslid en was 6 jaar lid van de Politieraad zone Noorderkempen. Verder volgde hij de werkzaamheden van de Commissie Kolonie, de Raad van Commissarissen bij AGEM en de Gecoro (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening). Politiek en CD&V zijn voor hem het middel om bij te dragen tot het welzijn van alle mensen, sterk en zwak.
Hans is ook zeer actief in het verenigingsleven: hij is lid van VOKA (de Vlaamse werkgevers), UNIZO (de middenstand), VKW (Verbond van Kristelijke Werkgevers) en van de Landelijke Gilde.
Het spreekt voor zich dat Hans deze rijke ervaring en inzet ten dienste wil stellen van onze gemeente. Daarbij gaat zijn interesse vooral uit naar algemeen beleid, lokale economie, landbouw, financiën, openbare werken en het beheer van onze energieleverancier EBEM.
Vanuit de oppositie heeft CD&V steeds constructief meegewerkt aan wat goed is voor de bevolking. Hans wil een open beleid voeren, constructief en in alle transparantie.


3 Bertha Adriaensen
Horst 11
0474/971034
berthaadriaensen@hotmail.com

'Mijn politieke overtuiging omzetten in engagementen', dat is wat Bertha Adriaensen wil bereiken met haar kandidatuur op onze CD&V lijst.
In de kringen van de Merksplasse land- en tuinbouw is ze graag gezien. Ze werkt als poetsvrouw in de Vrije Basisschool van Merksplas. Daar wordt ze zeer gewaardeerd voor haar inzet en persoonlijkheid.
Bertha is 52 en alleenstaande. Ze heeft 2 kinderen: Dominique en Christophe . Bijzonder trots is ze op haar kleinkind Fleur.
Bertha is niet alleen gericht op het gezinsleven, haar grootste maatschappelijk engagement neemt ze op als voorzitster van de KVLV. Haar hobby's zijn wandelen, fietsen, tuinieren en bloemschikken.
Waarden zijn voor Bertha zeer belangrijk. Ze is opgevoed met het geloof in de kracht van mensen die samenwerken. Ook als mensen uit de boot dreigen te vallen moet onze maatschappij hen opvangen. Dit is nu juist de filosofie van CD&V: opkomen voor iedereen. Voor Bertha vertaalt zich dat concreet in aandacht voor het gezin en voor land- en tuinbouw.
Voor haar is het nu het moment om zich ook politiek te engageren.
Ze wil mee een nieuwe wind doen waaien in de Merksplasse politiek die ze van nabij gevolgd heeft en die volgens haar te eenzijdig gevoerd is geweest.


4 Herman Pelkmans
Steenweg op Hoogstraten 131
0498/723459
herman.pelkmans@telenet.be

'Probeer steeds andere mensen te behandelen zoals je zelf graag behandeld zou willen worden'. Deze zin vat perfect samen hoe Herman het leven en ook de politiek bekijkt.
Herman is 60 en gehuwd met Luce Braspenning. Ze hebben 3 zonen: Bart , Gert en Raf en ze zijn zeer trots op hun 6 kleinkinderen.
Herman liep school aan het Klein Seminarie in Hoogstraten. Via avondonderwijs leerde hij de knepen van het landbouwvak. Tot in 2006 had hij een legkippenbedrijf. Momenteel is hij klusjesman en duivel-doet-al in de Vrije Basisschool van Merksplas.
In zijn vrije tijd haalt hij zijn hart op in zijn bloemen- en plantentuin en als wandelaar of fietser. Hij vertoeft ook zeer graag op het bedrijf van zijn zoon en schoondochter.
Bij de Landelijke Gilde is hij al jaren een graag gezien bestuurslid.
Herman begrijpt zeer goed dat je echt iets voor de mensen kan doen via de gemeentepolitiek. Daarom is hij al 3 jaar raadslid voor het OCMW en zetelt hij tevens in de Gemeentelijke Adviesraad voor Land- en Tuinbouw (GALT).
Herman gelooft rotsvast in de waarden van CD&V. Hij wil zich dan ook inzetten voor de land- en tuinbouw in Merksplas, de gehandicaptenzorg en het onderwijs.

5 Marie-Christine Wuyts
Veldenbergstraat 32
0496/534878
wuytsmaria@telenet.be

Een vrouw met een groot sociaal engagement, zo kunnen we Marie-Christine best omschrijven. Ze is 56 en gehuwd met Jos Verhoeven en moeder van Tim , Tom en Wendy .
Marie-Christine studeerde handel en nadien een jaar voor etalagiste.
Knutselen, bloemschikken en schilderen kunnen haar verpozing en rust brengen. Marie-Christine is zonder overdrijven een bezige bij.
Voor Toerisme Merksplas is ze lid van de Raad van Bestuur en ook baliemedewerkster. Ze helpt in de Wereldwinkel waar ze tevens bestuurslid is en lid van de trekkersgroep "Fair Trade". Voor de Lourdesgilde houdt ze zich bezig met de ledenwerving. Ze ondersteunt Missie- en Ontwikkelingshulp, Welzijnschakel De Oversteek en het 11-11-11-comité . Verder is ze lid van het Jumelage-comité en begeleidt ze de leerlingen van de Vrije Basisschool als leesmoeder en huiswerkbegeleidster. Voor Marie-Christine zijn mens en maatschappij zeer belangrijk.
Deze interesse wil ze doortrekken naar een politieke verantwoordelijkheid. Democratie, de werknemersbeweging en verrijking van de waarden van onze gemeenschap staan bij haar vooraan. Vanuit deze optiek zetelt zij voor CD&V in de Adviesraad Verkeer en via Missie- en Ontwikkelingshulp in de Wereldraad. Voor Toerisme Merksplas engageert ze zich in de Cultuurraad.
Merksplas moet een gezellige en levendige gemeente zijn, waar het goed toeven is. Dat geldt voor de bewoners, maar we moeten ook onze andere troeven zoals de natuur en de open ruimte nog beter ontsluiten door de verdere uitbouw van wandel- en fietsroutes.


6 Michel Martens
Slagmolenstraat 20
0472/572159
michel.martens@telenet.be

Michel Martens stond al eerder op onze CD&V lijst. Hij laat zich opmerken door zijn rust en groot inzicht in mensen en situaties.
Michel is 40 en gehuwd met Liesbeth Smits, die als verzorgende bij Familiehulp werkt.
Samen zorgen ze voor hun 2 dochters: Amber en Fleur.
Van opleiding is Michel auto-elektronicus, maar hij werkt al een aantal jaren als productieverantwoordelijke in een bedrijf dat kartonnen verpakkingen produceert. Hij heeft er de leiding over 30 mensen.
Michel kan zijn hart ophalen tijdens het pony rijden van Amber en Fleur.
Hij is ook maatschappelijk actief: in de ouderraad en de schoolraad van Qworzo, in de Gemeentelijke Adviesraad voor Land- en Tuinbouw (GALT) en in de cultuurraad waar hij wijk Hoekeinde vertegenwoordigt.
De zaken die Michel op politiek vlak wil bereiken liggen in dezelfde sfeer. Er moet meer aandacht zijn voor onderwijs (voor alle kinderen), voor de landbouwsector en voor de ouderen in onze gemeenschap.


7 Ilse Vannuffelen
Egstraat 12
0478/765815
ilsetom@telenet.be

'De touwtjes in handen nemen, niet alleen denken maar doen', dat is hoe wij Ilse kennen.
Ilse is 40 jaar en gehuwd met Tom Van Breda, zoon Wout is hun dikste vriend.
Ilse studeerde A1 logistieke technologie en werkt bij Johnson & Johnson waar ze een internationaal team aanstuurt als Senior Manager klachtenbehandeling.
Sport is haar grote passie, ze geeft les bij turnkring Rust Roest, speelt tennis en gaat graag skiën en wandelen. Je vindt Ilse ook regelmatig terug naast menig voetbalveld om te supporteren voor haar zoon en ons eerste elftal. Op tijd en stond een kookmoment met vriendinnen slaat ze nooit af.
Vanuit de politiek is ze lid van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentelijk Sportbedrijf en zetelde ze in de Raad van Bestuur van AGEM.
Ilse wil een aanspreekpunt zijn voor werkende ouders die elke dag voor de opdracht staan een gezin te combineren met hun job. Op die manier wil ze ouders meer betrekken bij onze gemeenschap. Verder wil zij zich toeleggen op sport, jeugd en kinderopvang.


8 Mai Pacquée
Moerstraat 8
0497/288507
mpacquee@skynet.be

Mai, 62 jaar, is zeer actief in het verenigingsleven.
Ze is gehuwd met Roger Hofkens en moeder van An, Jan en Leen. Ze maakt graag tijd voor haar 7 kleinkinderen.
Hobby's zijn voor Mai fietsen, lezen, dansen en reizen.
De lijst van verenigingen en activiteiten waarvoor Mai zich inzet is lang: voorzitster bij het ACW-Merksplas, coördinator bij Femma en medewerkster bij Welzijnsschakel De Oversteek. Verder is ze elke keer van de partij bij de Vrienden van de Chiro, de Lourdesgilde en Missie- en Ontwikkelingshulp.
Mai engageert zich reeds voor de vierde keer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vanuit de politiek was ze in het verleden ook al lid van de OCMW Raad, de Adviesraad Verkeer, het PWA en de Cultuurraad.
Mai is een sociaal zeer bewogen vrouw. Ze wil vanuit haar politiek engagement de zorg uitbouwen voor alle Spetsers, de zwaksten voorop. Iedereen inbegrepen, vooral als het er op aan komt zich thuis te voelen in Merksplas.
Als vrouw en grootmoeder zijn vrouwenrechten, ouderen, armoedebestrijding, sociale rechtvaardigheid, huisvesting, kinderopvang en mobiliteit voor haar belangrijk.


9 Cédric De Witte
Schoondreef 20
0494/133656
cedric_dewitte@hotmail.com

'Jong en geëngageerd', dat is hoe we onze kandidaat Cédric bij CD&V hebben leren kennen.
Cédric is 20 en heeft een relatie met Helene Sas.
Hij studeert Accountancy-Fiscaliteit aan de Hogeschool Kempen. In zijn vrije tijd doet hij vooral aan sport: voetballen bij FC Sint Willibrordus, fietsen bij de Midweek Specials, tennissen en lopen. Af en toe een stapje in de wereld zetten met een pintje hoort er uiteraard ook bij.
Als nieuwkomer in de politiek koos Cédric voor CD&V omwille van de inhoud, de waarden en de mensen die dat in Merksplas proberen waar te maken. Cédric wil de Merksplasse jongeren vertegenwoordigen. Jongeren in de gemeenteraad zijn daartoe een must. Concreet wil hij werken aan betere voorzieningen voor jeugd en kinderen, sportinfrastructuur en ontspanningsmogelijkheden. Het beleid moet een gezond beleid worden voor jong en oud.


10 Jorien Froeyen
Heidestraat 12
0477/043011
jorien.froeyen@skynet.be

'De jeugd mag in Merksplas best wat meer in de picture komen', dat is de voornaamste reden waarom onze jongste kandidate op de lijst staat.
Jorien is 18 en studeert Humane Wetenschappen aan het Heilig Grafinstituut in Turnhout.
Ze is van het bezige, actieve type. Vooraan staat zeker haar interesse en talent voor muziek waarvan we zeker weten dat het met de paplepel ingegeven is. Jorien speelt accordeon, gitaar en zingt. Op sportief vlak doet ze aan yoga, is ze lid van de volleybalclub en gaat ze joggen. Een stapje in de wereld zetten met vrienden en vriendinnen doet ze ook graag.
CD&V is natuurlijk zeer blij met geëngageerde jonge mensen in haar rangen, Jorien past volledig in ons profiel. Ze wil een spreekbuis zijn voor de Merksplasse jeugd voor alles wat jongeren aanbelangt.
Jorien heeft ook specifieke politieke interesses. Ze wil meer aandacht voor cultuur en evenementen voor jong en oud. De werking van de bibliotheek heeft een voorname plaats in haar hart. Zij ziet de bibliotheek als een plaats van waaruit aan cultuur kan gedaan worden. Ook de verkeersveiligheid en mobiliteit vindt ze belangrijk. Een goed onderhoud van de infrastructuur voor de zwakke weggebruikers en het aanmoedigen van het openbaar vervoer via het invoeren van systeem derdebetaler zijn hier goede voorbeelden van.


11 Kristof Cox
Steenweg op Hoogstraten 98
0499/377490
cox-kristof@hotmail.com

'Wat bij jongeren leeft vertalen naar de politiek', dat is wat Kristof wil.
Kristof is 22 jaar en heeft een relatie met Elke Lauwerysen.
Hij studeert regentaat biologie en fysica. Hij droomt ervan om later zijn passie voor natuurwetenschappen over te brengen naar zijn leerlingen. Hij voetbalt bij FC Sint Willibrordus en hij speelt tennis.
Op politiek vlak wil hij zich vooral richten naar de jeugd, Deze grote groep in de Merksplasse gemeenschap is politiek niet makkelijk bereikbaar. Er zijn dus jonge mensen nodig die een brug willen maken en die van hun partij ook de kans krijgen nieuwe ideeën en concepten uit te werken. In die zin heeft Kristof het meeste vertrouwen in CD&V.
De domeinen die hij belangrijk vindt zijn sport, jeugd, ontspanning en feestelijkheden.


12 Lu VerhulstHeidestraat 88
0494/205390
lu.verhulst@skynet.be

Lu is 58, gehuwd met May De Witte, vader van Leen en Els . Als grootvader zorgt hij graag voor zijn twee kleindochters. Hij studeerdeA2 elektronica waarna hij een jaartje aan de slag ging als technicus in de TV-distributie. In 1975 kwam hij in dienst van de gemeente Merksplas met als opdracht het elektriciteits- en openbare verlichtingsnet te onderhouden.
Daar schopte hij het tot diensthoofd. Lu stond mee aan de wieg van de ontwikkeling van de stortgasmotor voor EBEM. Juni dit jaar stopte hij zijn actieve loopbaan. 25 jaar lang was Lu voetballer bij FC Wijk Hoekeinde en trainer bij de plaatselijke judo- en jiu jitsu-club. Ook nu nog blijft hij sportief bezig: wandelen, fietsen en joggen. Naast het sportieve vult hij zijn tijd met vissen, houtsnijwerk en filatelie.
Lu is in Merksplas lid van het Vrijwillige Brandweerkorps waar hij sergeant is. Hij is lid van de KWB en verder beheert hij de website van de Visclub Strafinrichting Merksplas (SIM).
Op politiek vlak gelooft Lu erin dat CD&V het project en de mensen heeft om waar te maken waar hij ook zelf in gelooft. Zo wil hij zijn bijdrage leveren aan de toekomst van ons dorp. Energie, energiebesparing, veiligheid, brandweer, de vergrijzing van de bevolking en verkeersveiligheid liggen hem nauw aan het hart.


13 Ria Verheyen
Steenweg op Beerse 51
0497/185157
ria@alurol.be

Ria weet wat zorgen voor mensen betekent.
Ze is 54, gehuwd met Jan Meeusen en samen hebben ze 3 zonen: Wouter, Maarten en Jeroen .
Ria studeerde voor verpleegkundige A1. Momenteel werkt ze halftijds als verpleegkundige op de afdeling dialyse van het AZ Turnhout.
Haar man Jan heeft een zelfstandige zaak. Hierdoor is ze goed op de hoogte van alles wat daar bij komt kijken. Ze werkt immers mee in de zaak en doet er de boekhouding. Om zich te ontspannen leest ze graag, doet ze aan aquafitness en gaat ze regelmatig fietsen. Samen met haar man kan ze er ook van genieten om een stukje van de wereld te zien.
Ria is een bezige bij in verschillende verenigingen: ze is bestuurslid bij de KVLV, de KVG en de Gezinsbond. Een hele speciale plaats in haar hart bewaart ze voor Ganspoel, waar ze in de gebruikersraad en de schoolraad zat tot eind juni. Haar jongste zoon ging immers naar school op Ganspoel, een school voor jongeren met een visuele of meervoudige handicap. Na jarenlang wachten kreeg Jeroen een plaats in 't Giels Bos, een instelling voor mensen met een meervoudige handicap. Ook daar werd haar gevraagd lid te worden van de gebruikersraad, waar ze graag op inging. Ria wil zich steeds inzetten voor de belangen van mensen met een beperking.
Haar politieke overtuiging is dat een gemeente bestuurd moet worden met de inbreng van zoveel mogelijk meningen. Een te groot machtsonevenwicht tussen de verschillende partijen is niet goed. Ze wil meewerken aan een gemeenschap die minder gejaagd is.
Gezien haar achtergrond, opleiding, beroep en gezinssituatie ligt het voor de hand dat thema's zoals gezin, onderwijs, gezondheidszorg, bejaardenzorg en veiligheid haar aanspreken.


14 Jean Goiris
Ploegstraat 35
0474/343359
jean.goiris@skynet.be

Jean is afkomstig van Bornem en is 45 jaar, gehuwd met Hilde en trotse papa van Maya. Hij is een doorgewinterde CD&V-er. In Merksplas is hij actief sinds de oprichting van de lokale CD&V afdeling, de laatste 6 jaar als voorzitter.
Jean behaalde een Master in de Bedrijfseconomie aan de Universiteit Gent. Na jaren bij Brepols in Turnhout te hebben gewerkt, is hij de laatste twee jaar beroepsmatig actief als hoofd van de financiële dienst in de Brouwerij der Trappisten van Westmalle.
Zijn vrije tijd vult hij graag met de zorg voor zijn gezin, het volgen van de politiek en de actualiteit. Het verkennen van binnen- en buitenlandse steden staat regelmatig op zijn agenda. Hij is bestuurslid van het ACW, vrijwilliger in de belastingservice en voorzitter van CD&V. Dat laatste kan moeilijk toeval zijn. In Bornem was Jean al actief bij de toenmalige CVP-jongeren en tijdens zijn studies in Gent was hij voorzitter van de Christendemocratische Studenten.
De politieke ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd wil hij nu concreet omzetten in een politiek mandaat. Hij wil een bijdrage leveren aan de uitbouw van onze gemeente tot een warme en veilige thuis voor iedereen.
Jean zetelde in de Raad van Bestuur van AGEM en hij is lid van de GeCoRo. Hij houdt u maandelijks via de CD&V site gedetailleerd op de hoogte van alle perikelen in en rond de gemeenteraad.
"Iedereen inbegrepen", vat uitstekend samen waar Jean in de politiek voor wil staan. Iedereen moet kansen krijgen: jong en oud, mannen en vrouwen, werknemers en zelfstandigen. Een gezond gemeentelijk financieel beleid ziet hij als een grote uitdaging, bovendien wil hij zich inzetten voor het herstel van echte inspraak en openbaarheid van bestuur. De lokale economie wil hij ondersteunen en zo meer tewerkstelling creëren. Voor Jean zijn aandachtspunten: gemeentelijke financiën, lokale economie, werkgelegenheid, huisvesting, verkeersveiligheid en een sociale politiek.


15 Dré Coenen
Heidestraat 88
0496/253544
ann.dre@hotmail.com

'Verkeersveiligheid', dit is een prioriteit voor Dré.
Dré is 45 en gehuwd met Ann Verhulst. Samen hebben ze 3 kinderen: Jonas, Jolien en Jeroen. Een warme thuis is voor hem zeer belangrijk. Dré studeerde houtbewerking, maar hij werkte 26 jaar als chauffeur, eerst als vrachtwagenchauffeur, daarna als buschauffeur bij de Lijn. Momenteel werkt hij als productieverantwoordelijke bij Loda in Westmalle.
Dré is veel en graag met muziek bezig. Hij is muzikant bij De Peulschil en het kinderkoor Cantabilé waar hij nog vele andere taken op zich neemt. Dré is geen man om aan de zijlijn te staan, hij wil zich actief inzetten in onze gemeenschap.
Omdat hij jarenlang professioneel het land doorkruiste, weet hij zeer goed hoe belangrijk de veiligheid op de weg is. Naast mobiliteit liggen zijn interesses bij ruimtelijke ordening en gezin.


16 Christine Van de Velde
Steenweg op Hoogstraten 157
0497/112880
christ.vandevelde@skynet.be

'Nooit opgeven!', dat is het motto van Christine.
Christine is 45, gehuwd met Charel Verheyden. Ze zorgen met een warm hart voor 5 kinderen: Vincent, Lennox, Seppe, Charlotte en Wannes.
Christine studeerde voor kapster en schoonheidszorg. Momenteel is ze penitentiair beambte in de Strafinrichting Merksplas. Daarnaast studeert ze in Schaarbeek Bachelor Gezinswetenschappen. Christine is ook actief in het verenigingsleven: ze is lid van de Landelijke Gilde en van de KVLV.
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen stond ze reeds op onze CD&V-lijst. Uiteraard hoopt ze deze keer opnieuw het vertrouwen van de kiezer te krijgen.
Het blijkt uit haar studies en ook uit haar job: Christine is geïnteresseerd in menselijke relaties, het maatschappelijke reilen en zeilen en het gezin als hoeksteen van de maatschappij.


17 Ad Sommen
Hofeinde 43
0496/102953
ad.sommen@pandora.be

Met Ad Sommen vinden we op de CD&V-lijst een kandidaat die terug is van (even) weggeweest.
Hij is een telg van een familie die zich jaren ingezet heeft in de Merksplasse politiek: zijn vader en grootvader waren schepen.
Ad is 54, gehuwd met May Vorsselmans, die als zorgcoördinator werkt in de Vrije Basisschool.
Samen zijn ze trots op hun 4 kinderen: Liesbet , David , Katelijne en Lieven .
Ad studeerde voor maatschappelijk werker en werd later contextueel therapeut. Reeds meer dan 30 jaar is hij psychotherapeut in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Sint-Antonius Zoersel waar hij dagelijks bezig is met en luistert naar mensen met psychosociale problemen.
Zijn hobby's zijn wandelen, reizen, Italiaans studeren en uiteraard de actualiteit volgen. Ad heeft zich jaren ingezet in diverse verenigingen, als lid of als kartrekker. In zijn jeugd was hij Chiroleider, ondervoorzitter van de Jeugdraad en lid van het toenmalige comité voor de gezinsvieringen. Dan werd hij de eerste voorzitter van het Jeugdcentrum Spelewei. Van daaruit rolde hij voort naar het ACW, milieuvereniging MIGROM en de Gemeentelijke Adviesraad voor Verkeer. Hij was gedurende 15 jaar gemeenteraadslid. Zijn persoonlijke website was een gegeerde bron van informatie over de Merksplasse politiek. Momenteel is hij lid van de KWB, neemt hij met groot plezier deel aan de bijeenkomsten van Oud-Leiderskring 2 van Chiro Merksplas en is hij verkozen in het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk voor het ACV-LBC.
Het is politiek voor Ad onmogelijk een eigen kind in de steek te laten, hij stond immers aan de wieg van CD&V-Merksplas. Nu er weer verkiezingen zijn , biedt hij de partij en de mensen van Merksplas opnieuw zijn ruime ervaring aan.
Zijn interesse gaat nog steeds vooral uit naar verkeersveiligheid, ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting.18 Annelies Verheyen
Boensberg 3
0498/186090
verheyenannelies@hotmail.com

Met Annelies Verheyen heeft CD&V een jonge ondernemer op de lijst die van aanpakken weet.
Annelies is 29 en gehuwd met Raf Pelkmans, samen zijn ze beretrots op hun zoon Jorich.
Annelies heeft van haar hobby haar werk gemaakt en runt samen met manlief een eigen paardenpension waar lessen gegeven worden aan paard en ruiter.
Als ze niet aan het werk is, steekt ze al haar tijd in de zorgen voor haar zoon.
Tijdens de huidige legislatuur zetelde ze de eerste 3 jaar als raadslid in het OCMW en vervolgens als gemeenteraadslid.
Haar politieke aandachtspunten zijn en blijven de sociale politiek, de jonge zelfstandigen en het land- en tuinbouwmidden.
Uiteraard hoopt ze haar engagement ook deze legislatuur verder te kunnen zetten.


19 Werner Van Baekel
Molenvloed 14
0476/315631
werner.vanbaekel@skynet.be

Onze lijstduwer is een politiek zwaargewicht, dat zal niemand ontkennen.
Ondertussen is Werner 12 jaar gemeenteraadslid, zetelt hij voor CD&V in de politieraad zone Noorderkempen en in de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentelijk Sportbedrijf. De politieke microbe werd hem blijkbaar met de paplepel ingegeven. Vader Frans was immers zeer actief in het gemeenschapsleven, was jarenlang gemeenteraadslid, schepen en burgemeester.
Werner is 49, gehuwd met Griet Poels en ze hebben 3 kinderen: Thomas , Charlotte en Laura.
Hij studeerde secretariaat-talen en is werkzaam in de financiële sector. Al jaren verdient hij het respect van zijn collega's als werknemersvertegenwoordiger. In mei 2012
werd hij herkozen voor de komende 4 jaren als lid in de ondernemingsraad.
Op sportief vlak is Werner al jarenlang het gezicht van Tafeltennisclub TTKM waar hij reeds meer dan 14 jaar voorzitter en nog actief speler is.
Hij wil zich blijven inzetten voor een eerlijke politiek, iets wat hij bij de huidige meerderheid onvoldoende terugvindt.
De domeinen in de politiek waar Werner aandacht voor wil blijven hebben zijn: financiën, veiligheid, energie en sport.
De waarden die Werner belangrijk vindt, zijn nog steeds: luisterbereidheid, respect voor de mening van de anderen en constructief samenwerken

Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.