U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

Voorzittersverkiezingen CD&V-Merkplas - 10-02-2013


Op woensdag 30 januari hebben de leden van de CD&V-Merksplas Jean Goiris opnieuw verkozen tot voorzitter van de partijafdeling, dat gebeurde met unanimiteit van stemmen. Hij gaat daarmee een derde ambtstermijn van drie jaar in.

Verder werden Ria Severeyns, Hans Geerts, Werner Van Baekel, Bertha Adriaensen, Herman Pelkmans, Ad Sommen en de jongeren Jorien Froeyen en Cédric De Witte verkozen als leden van het Dagelijks Bestuur. (zie 'Wie is Wie' op deze site)Jean zag 45 jaar geleden het levenslicht in het Klein-Brabantse Bornem. In deze mooie uithoek van onze provincie groeide hij op, als zoon van ouders actief in de horeca. Studeren deed hij in Gent, waar hij licentiaat in de bedrijfseconomie werd. Het was hier aan de universiteit dat de politieke microbe hem te pakken kreeg en hij actief werd binnen CDS (Christen Democratische Studentenvereniging), het laatste jaar als preases.
Dit opende voor hem ook de weg naar de lokale en nationale werking van de toenmalige CVP-jongeren.

Na een tussenstap in Wilrijk en Beerse vond hij in 2001 samen met zijn vrouw Hilde en hun dochter Maya, zijn vaste stek in de Ploegstraat in Merksplas.
Na jaren bij Brepols in Turnhout te hebben gewerkt, is hij de laatste tijd beroepsmatig actief als hoofd van de financiële dienst in de Brouwerij der Trappisten van Westmalle.

Zijn vrije tijd vult hij graag met de zorg voor zijn gezin, het volgen van de politiek en de actualiteit. Het verkennen van binnen- en buitenlandse steden staat regelmatig op zijn agenda. Hij is bestuurslid van het ACW, vrijwilliger in de belastingservice. Hij was ook lid van de raad van bestuur van Agem en de GECORO.


Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.