U bent hier: Actua

    Registreren
Email-adres:

Afdrukbare versie

Afdrukbare versie zonder foto's

Persmededeling Minister Hilde Crevits - 11-12-2013


PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN
MINISTER HILDE CREVITS
VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN


11 december 2013

Ruim 3,1 miljoen euro voor nieuwe fietspaden Merksplas

Over een afstand van bijna 5 km komen er nieuwe fietspaden langs de N132 Steenweg op Weelde in Merksplas. Het gaat om een belangrijke investering in het kader van de verkeersveiligheid. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits maakt voor dit project ruim 3,1 miljoen euro vrij.

Langs de N132 Steenweg op Weelde in Merksplas komen er nieuwe veilige, van de rijbaan afgescheiden enkelrichtingsfietspaden over een lengte van bijna 5 km. De fietspaden worden aangelegd tussen de rijweg en de gracht. Ze zullen 1,75 m breed zijn en aangelegd worden in cementbeton. Ter hoogte van de kruising met de Mark komen er kleine fietsbruggen. Door deze ingrepen zal de fietsveiligheid en het fietscomfort drastisch verbeteren, want de bestaande fietspaden zijn nu enkel geschilderde stroken.

De snelheidslimiet zal op dit traject op 70 km per uur worden gebracht en de rijweg wordt versmald. Ter hoogte van Weelde station komt er een middengeleider wat een poorteffect zal creëren.

Vlaams minister Hilde Crevits maakt voor dit project ruim 3,1 miljoen euro vrij.

Minister Crevits : "Met de aanleg van nieuwe afgescheiden fietspaden langs de Steenweg op Weelde in Merksplas verhogen we de verkeersveiligheid. De fietspaden zullen breed en comfortabel zijn voor wie naar school, naar het werk of naar de sportclub fietst. Stap voor stap zorgen we voor de verbetering van de fietsinfrastructuur in Vlaanderen. Op jaarbasis investeren we gemiddeld 100 miljoen euro in fietsinfrastructuur."

Dit zijn de overige artikels die bij dit onderwerp passen.